暮らしの中の小さな幸せ

子育てママの日常生活。日々の暮らしの中で見つけた小さな幸せを紹介します。

秋の味覚♡実家の梨もそろそろラストスパート

今年も父の農園にたくさん梨が実りました。去年は離乳食としてすりつぶした梨を好んで食べていた娘。今年はフォークを使って自分でぱくぱく。

I am thankful for the good harvest of my father’s Japanese pear. When my daughter started eating baby food last year, I gave her a pear paste. This year however she eats the pear by herself with a folk.

 

8月にスタートした梨の出荷もそろそろラストスパートです。ありがたいことにこの時期わが家の冷蔵庫は梨でいっぱい。

My father starts to sell his pear at the beginning of August every year and it usually ends at the end of October. We are lucky that there are plenty of pears in the fridge around this season.

 

 

食後にぱくぱく。おやつにぱくぱく。水分補給にもぱくぱく。

We have pears after meals, at the coffee time, to stay hydrated and so on.

 

そのまま食べるのももちろん美味しいのですが,少し甘みが物足りなかったり,虫に刺された梨は「スムージーにするのが私のお気に入りです。

Of course it is delicious eaten as is , and it is also delicious in a smoothie. I often make a "smoothie" from imperfect pears.

 

 

ポイントは氷をいれないこと。梨のみずみずしいい甘さと豆乳の柔らかい甘さを存分に楽しめます。バナナが入るので腹持ちもばっちり。夏場は夏バテ予防にゴーヤを加えるのもおすすめです。

I do not put ice in the smoothie so that we can directly enjoy the original taste of pears. I use  soy milk which makes the smoothie smooth. This smoothie is really filling because of a banana. Goya, bitter melon is also a good option to prevent summer fatigue in hot season.

 

[Recipe:梨のスムージーPear smoothie(2人分)]

[材料 ingredients]

・梨/pear 大1/2玉

・バナナ/ripe banana 1本

・豆乳/soy milk 200cc

 

※ゴーヤを入れる場合は中1/6本

1/6 Goya as an option.

※豆乳の代わりに牛乳を使っても美味しくいただけます。

You can use cow milk instead of soy milk.

 

 

今年は出産と子育てでほぼお手伝いできませんでしたが,来年は娘ふたりを連れてお手伝い(になるかは微妙ですが…)に帰りたいです。

I could not help my father this year because of giving birth and parenting, but I want to bring my two daughters to pick the pears next summer.

 

いつもの幸せに心から感謝。ありがとう。

I appreciate a common day like today. Thanks.