バナナパウンドケーキ♡ホットケーキミックスを使ったこどものおやつ
娘が1才半を過ぎ,離乳食から幼児食に移行しました。バナナ好きの娘はバナナが入った手作りおやつが大好きです。
My daughter turned one and half years old and she has started to eat toddler meals. She usually enjoys homemade sweets with bananas since she likes bananas.
前回の「バナナスコーン」に引き続き,「バナナパウンドケーキ」もわが家の定番おやつです。材料はたったの3つ。バターも牛乳も使いません。
I introduced “Banana scone” last time and “Banana pound cake” is also our favorite. There are only 3 ingredients to make the pound cake. We use neither butter nor milk.
普段は手づかみ食べの娘。パウンドケーキをひと口サイズに切って渡すと,器用にフォークを使って食べてくれます。
My daughter usually eats with her hands. When I cut the pound cake into bite-size pieces, she has them with a folk.
1回分ずつラップをして冷凍庫で保存しておけば、いつでも電子レンジで解凍して食べられます。
You can keep the sliced pound cake in the freezer so that you can have it whenever you want.
[Recipe:バナナパウンドケーキの作り方/Banana pound cake(パウンド型1台分)]
[用意するもの ingredients]
・ホットケーキミックス/pancake mix 150g
・卵/egg 2個
・完熟バナナ/ripe banana 2本
[手順 recipe]
- オーブンを180度に予熱する Preheat the oven at 180°
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パウンドケーキ型にクッキングシートを敷く Spread a baking paper on the pound cake pan.
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フォークでバナナを粗く潰す Mash the banana with the back of a fork.
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ボウルに材料を入れてしっかり混ぜる Put all ingredients in a bowl and mix them well.
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型に入れてで30分焼く Pour the dough into the pound cake pan and bake in the oven for about 30 mins.
大人も美味しく食べられるパウンドケーキです。妊娠後期で体重に気を使ってる私ですが,娘と一緒におやつタイムを楽しんでいます。
This pound cake is also good for adults. I need to manage my weight seriously because our baby’s due date is getting closer, but I enjoy our snack time with my daughter thanks to this healthy pound cake.
物足りない場合は,トースターで表面をカリカリにしてバターを塗るとボリュームがアップしますよ。
If you want to more rich flavor, I recommend you re-bake the slice of cake in the toaster and spread the butter on it.
いつもの幸せに心から感謝。ありがとう。
I appreciate a common day like today. Thanks.