暮らしの中の小さな幸せ

子育てママの日常生活。日々の暮らしの中で見つけた小さな幸せを紹介します。

バナナパウンドケーキ♡ホットケーキミックスを使ったこどものおやつ

娘が1才半を過ぎ,離乳食から幼児食に移行しました。バナナ好きの娘はバナナが入った手作りおやつが大好きです。

My daughter turned one and half years old and she has started to eat toddler meals. She usually  enjoys homemade sweets with bananas since she likes bananas.

 

前回の「バナナスコーン」に引き続き,「バナナパウンドケーキ」もわが家の定番おやつです。材料はたったの3つ。バターも牛乳も使いません。

I introduced “Banana scone” last time and “Banana pound cake” is also our favorite. There are only 3 ingredients to make the pound cake. We use neither butter nor milk.

 

 

普段は手づかみ食べの娘。パウンドケーキをひと口サイズに切って渡すと,器用にフォークを使って食べてくれます。

My daughter usually eats with her hands. When I cut the pound cake into bite-size pieces, she has them with a folk.

 

1回分ずつラップをして冷凍庫で保存しておけば、いつでも電子レンジで解凍して食べられます。

You can keep the sliced pound cake in the freezer so that you can have it whenever you want.

 

[Recipe:バナナパウンドケーキの作り方/Banana pound cake(パウンド型1台分)]

[用意するもの ingredients]

ホットケーキミックス/pancake mix 150g

・卵/egg 2

・完熟バナナ/ripe banana 2本

 

[手順 recipe]

  1. オーブンを180度に予熱する Preheat the oven at 180°
  2. パウンドケーキ型にクッキングシートを敷く Spread a baking paper on the pound cake pan.

  3. フォークでバナナを粗く潰す Mash the banana with the back of a fork.

  4. ボウルに材料を入れてしっかり混ぜる Put all ingredients in a bowl and mix them well.

  5. 型に入れてで30分焼く Pour the dough into the pound cake pan and bake in the oven for about 30 mins.

 

大人も美味しく食べられるパウンドケーキです。妊娠後期で体重に気を使ってる私ですが,娘と一緒におやつタイムを楽しんでいます。

This pound cake is also good for adults. I need to manage my weight seriously because our baby’s due date is getting closer, but I enjoy our snack time with my daughter thanks to this healthy pound cake. 

 

物足りない場合は,トースターで表面をカリカリにしてバターを塗るとボリュームがアップしますよ。

If you want to more rich flavor, I recommend you re-bake the slice of cake in the toaster and spread the butter on it.

 

いつもの幸せに心から感謝。ありがとう。

I appreciate a common day like today. Thanks.