家族で楽しむ手巻き寿司♡「おいしい酢」を使った簡単酢飯の作り方
結婚してから節目節目にお寿司を作るようになりました。はじめは,ネットで調べて酢飯の配合をいろいろと試していましたが,なぜかしっくりこない。そんな時に母から,身体のためにと「ピュアのおいしい酢」をもらいました。
I have come to make sushi on special occasions since I got married. At first, I checked the recipes about vinegared sushi rice and tried many times, but something is not right for me. When I was struggling with this problem, my mom gave me a vinegar called “Oishiisu” for good for my health.
そのまま飲んでも,漬物に使っても美味しい「ピュアのおいしい酢」。ふと酢飯に使えないかと思い,炊いた白米に混ぜたところ大満足の味になりました。(因みにわが家はうちわであおがず,ミニ扇風機をあてながら混ぜています。)
Oishiisu goes well with any dish. We can drink it straight, use it for pickles or add it to salad dressing. Then I wondered if it can be good for vinegared sushi rice. I just mixed some Oishiisu with white rice, it became perfect vinegared sushi rice for me.
もうすぐ5月5日のこどもの日。夜ご飯は娘の大好きな食材を準備して,みんなでわいわい手巻き寿司にしよう。
5th, May is Children’s day in Japan. I am going to prepare hand-rolled sushi for dinner and enjoy a meal together.
[Recipe:酢飯の作り方/Vinegared sushi rice(3人分)]
炊き立ての白米2合に,おいしい酢60cc強を加える。うちわであおぎながらしゃもじで切るように混ぜ,酢がなじんだらできあがり。
Cook 2 cups of rice and then add 60cc of Oisiisu. Stir rice well while cooling down with a fan.
[Ingredient:離乳食後期におすすめの手巻き具材/Hand-rolled sushi for children]
・きゅうり/cucumber
・コーン/corn
・茹でたにんじん/boiled carrot
・茹でたほうれん草/boiled spinach
・ツナ/tuna flake
・鮭フレーク/salmon flake
・卵/egg
・納豆/natto
いつもの幸せに心から感謝。ありがとう。
I appreciate a common day like today. Thanks.
参考:おいしい酢(株式会社日本自然発酵)